Pozwoliłam sobie odświeżyc wątek bo w innym padło zapytanie o ośrodek . Tak więć ośrodek nie miesci się już w Witalu ale został przeniesiony do Niedrzwicy , do całkiem nowego budynku . Pokoje ładne , duże z łazienkami . Cztery sale do cwiczeń w pełni wyposażone wiec cisza i spokój na zajeciach . Lokomat i średni basen z jacuzii.
My zawsze bierzemy turnus ekstra z lokomatem . Na przykładzie ostatniego mogę wymienić spokojnie co mieści sie w cenie 5 700 zł :
- Lokomat 1 godz
- ćwiczenia indywidualne np kombinezon 1 godz
- basen - dziecko indywidualnie z rehabilitantem - 0,5 godz ( mama moze sobie wówczas posiedziec w jaccuzii )
- hipoterapia - o.5 h
- zabieg fizyk np elektrostym , laser , żelki , masaz
- armeo - 0,5 h
- na przemian dogoterapia , artterapia , muzykoterapia , choreoterapia
- zajecia można zmieniać na inne , które pasują dziecku , np. dodatkowo pionizator dynamiczny czy motomed
- w miesiącach poza tzw sezonem dodatkowo jeden zabieg fizyk dziennie dla opiekuna ( ja akurat nie mogłam skorzystać ze względu na stan zdrowia )
Jeśli chodzi o zajęcia w soboty to są w obie - bo turnus konczy sie w sobotę po 2 godziny ( lokomat i indywidualne ) .
Po czwartym turnusie w ośrodku na każdy kolejny otrzymuje sie zniżki - 5, 7, 10 % ceny turnusu .
Bardzo istotne jest również to ze jeśli zdrowie i stan dziecka tego wymaga to z chorym ćwiczy dwóch a nawet trzech rehabilitantów naraz ( do pomocy ) - szczególnie przy pacjentach większych i niechodzących ze sporą spastyką.
Jedzenie coraz smaczniejsze . Do dyspozycji pralka oraz suszarka
To tak po krótce tyle. Osobiście uważam ze trzeba poprostu pojechać samemu i ocenić bo każdy szuka ,, czegoś innego