Witam. Jestem mamą 11 letniej Ani.Ania urodzila się z Zespołem Downa,wrodzoną wadą serca, niskim napięcien mięśni a wyniku niedotlenienia podczas porodu wystąpiło porażenie mózgowe dające niedowład spastyczny prawostronny, który w znacznym stopniu spowolnił proces rehabilitacji naszej córci. Ania nie mówi ,jak również nie chodzi przez 11 lat szukaliśmy pomocy w różnych ośrodkach rehabilitacji z różnym skutkiem.
Szklarską Porębę znalazłam przypadkiem w internecie, będziemy po raz 4 na turnusie i uważam ,że ośrodek spełnia oczekiwania pod względem rehabilitacji ruchowej oraz zajęć logopedyczno-psychologicznych.Turnusy są kilkuosobowe co zapewnia bardzo dokładną i sumienną rehabilitację prowadzoną 6 dni w tygodniu po 3 godziny w kombinezonie THERASUIT oraz 1 godzinę zajęć logopedyczno-psychologicznych dające nie samowite efekty.Wszystkie zajęcia są dokładnie opisywane na bieżąco,a ja mogę mieć dostęp do tych raportów.
Ośrodek jest luksusowy położony w malowniczym miejscu z widokiem na szczyty gór pokoje są duże przestronne z TV,INTERNETEM oraz łazienkami.Obiekt jest,przystosowany dla osób niepełnosprawnych wszystko mieści się w jednym budynku co daje duży plus jeśli chodzi o komunikację.
Za wyżywienie odpowiada pani Gosia posiłków jest 5 w ciągu dnia,są pyszne i co najważniejsze można je dostosować do potrzeb własnego dziecka.
Ośrodek mogę polecić, tym osobom ,które szukają dobrej i rzetelnej rehabilitacji dla własnych pociech za rozsądne pieniążki.
Jeśli, ktoś ma jakieś pytania chętnie na nie odpowiem na forum lub na emaila
Ewa.skot@interia.eu.
Pozdrawiam gorąco EWA mama ANULI